mercedes vito 111 cdi na 9 jaren…

Vito roestproblemen in pers

Hier links en verhalen over de roest problemen bij Vito’s in de pers.

GP Nieuwkoop auto schade

Deze Vito is in Maart 2004 door ons nieuw aangeschaft, heeft zo,n 140000 km gelopen en is op een paar parkeerkrasjes na schadevrij.

Na de winter, bij een een grote wasbeurt kwam er vooral onder de afdeklijst aan de linker zijwand behoorlijk wat roestvorming te voorschijn.
Na een grote controle beurt bleek dat op de naad van de zijwand de carrosserie dusdanig roestschade had opgelopen dat er nieuwe stukken plaatwerk ingelast moesten worden, reden om de rest van de auto gelijk te controleren, waarna bleek dat ook de bodem op een dusdanige wijze verroest was dat ook deze aan groot onderhoud toe was, wat u kunt zien op deze foto,s..

Tros Radar

Tros radar heeft eerder ook hierover geschreven.

Ik bezit een Mercedes Benz Vito uit 2004. Ik heb hem in 2007 aangeschaft voor 20.000,00 maar na een paar maanden begon de ellende. Op allerlei plaatsen ontstonden roestplekken. Ik dus terug naar de dealer (helaas geen Mercedes dealer) en deze heeft de plekken zoveel mogelijk weggewerkt. Dit is natuurlijk een lapmiddel en nadat de garantieperiode bij de desbetreffende dealer was afgelopen heb ik mijn Vito in onderhoud gegeven aan een wel erkende Mercedes dealer. Deze gevraagt over de steeds grotere roestplekken op een zijpaneel. De dealer stuurde mij door naar een door hun toegewezen schade herstel bedrijf. Deze heeft alles netjes genoteerd en gedocumenteerd. Er volgde een coulance regeling van 50 %. Dit werd niet hoger omdat de auto niet altijd in onderhoud was geweest bij een Mercedes dealer. Het bedrag was ondanks de coulance regeling nog steeds bijna 900,00 eigen rekening. Toch knap voor een auto van 3 jaar oud. Dit niet laten doen omdat ik er op dat moment geen geld voor had. Nu anno 2010 verschijnt er op alle panelen roest. De achterklep is inmiddels doorgeroest en er vallen al gaten in. Volgens een onafhankelijk schadeherstelbedrijf moeten eigenlijk alle panelen vervangen worden. De roest trekt van binnen uit en daar is weinig tegen te doen. Hij verwijt het probleem aan slechte stukken plaat staal en geen goede kwaliteit m.b.t. spuitwerk c.q. anti roest behandeling. De dealer geeft inmiddels niet meer thuis en zo ben je dus aan je lot overgelaten. Ik snap niet dat de goede naam van Mercedes Benz te grabbel wordt gegooid.

 

Artikel

Auto Blog .nl

Vito-roestprobleem nu aangepakt?
Als je er onderweg goed op let kom je ze nog wel eens tegen, door roest aangetaste Mercedes Vito bestellers. Natuurlijk, die wagens lijden meer dan een gemiddelde personenauto van het merk met de ster onder de omstandigheden waartoe ze zijn veroordeeld, maar dan nog. Roest is echt wel te vermijden als je er als fabrikant werk van maakt. Ook al wil je dan het liefste onderscheid maken tussen luxe- en bestelwagens uit het eigen gamma. Precies zo bekeek de hogere rechter in Duitsland het geval van een klager die met zijn Vito bij de fabrikant nul op het rekest kreeg toen hij wees op wel erg uit de hand gelopen roestvorming bij zijn auto. De rechter voldeed aan zijn verzoek tot gerechtvaardigde schadevergoeding in dit geval en veroordeelde Mercedes tot herstel van de door roest veroorzaakte schade. De truc zit hem er in dat Mercedes zijn personenwagens en andere garantie meegeeft op doorroesten van binnenuit dan zijn bedrijfswagens. En als je dan een Vito koopt en die ombouwt zodat het een personenwagen wordt helpt je dat niet bij de evt. claims wanneer die wagen alsnog veel te vroeg begint met roesten. Het geval staat niet alleen, de Vito kent een al wat langere roestgeschiedenis. Mercedes betert haar leven wel intussen, want voor de nieuwe Citan bedrijfswagen gelden andere voorwaarden en krijg je als koper inmiddels twaalf jaar garantie. Opvallend is wel dat bij een merk als Volkswagen geen enkel onderscheid bestaat tussen personen- en bedrijfswagens als het op garantievoorwaarden aankomt. Kennelijk maakt men daar geen redenering over ander of korter gebruik., En dus krijg je op een Caddy of T5 even veel garantie als op een Passat of Golf. Hoe de rechtspraak over deze specifieke Vito zal gaan uitpakken voor andere eigenaren met soortgelijke problemen is de vraag. Wellicht dat er een coulance mogelijk is?? We blijven het volgen….(Bron: Autobild.de) (Nog een: Autobild.de)

Artikel

 

2 Responses

  1. Fantasties initiatief! Mijn oude Vito had ook deze roestproblemen. Als ik hem nog had, kreeg je de foto’s van me. Zal linkje van je site doorsturen!

    October 29, 2012 at 9:00 pm

  2. Arend

    Roesten doen ze allemaal. Onder de deuren, op de deuren,raamstijlen,sloten, motorkap en de bodem. 25 jaar geleden was dit een bekend fenomeen van de franse en italianen. Belachelijk, en de dealers dit probleem keihard ontkennen en afwimpelen.Kom je bij je klanten voorrijden.pfff Ik schaam me kapot. Nog 1 jaar en de volgende bus is bij elkaar gespaard.
    Volkswagen, wie anders? Vito, dit is eens maar nooit weer!!!!!!!!! zonde van je geld.

    November 10, 2012 at 10:20 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>